Samoróbki.pl

Forum o wszelkiego rodzaju "samoróbkach"
Dzisiaj jest 23 paź 2017, o 14:28

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
Post: 20 sie 2017, o 15:40 
Offline

Rejestracja: 17 lis 2016, o 16:52
Posty: 74
Województwo: Zachodniopomorskie
Lokalizacja: Police, woj. zachodniopomorskie
Za niewielkie pieniądze (450 zł jeśli ktoś ciekawy) kupiłem przód Golfa 3 z silnikiem 1Z, skrzynią, sterownikiem, wiązką, czujnikami, pedałami, itd. Wszystko ciągle tkwi w resztce budy owinięte setkami przewodów. Niektórzy z kolegów stosowali w swoich konstrukcjach ten silnik, jak Wam poszło jego odpalenie?


Na górę
Post: 20 sie 2017, o 21:20 
Offline
Długosz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 7 kwie 2014, o 18:33
Posty: 592
Województwo: Kujawsko-pomorskie
Lokalizacja: Kuj-pom Sępólno Kraj, Wałdowo
Jak do sama to zmienic pompe

_________________
Moje TDI 110km +chip +wtryski 216 = :twisted:
Majster TDI


Na górę
Post: 21 sie 2017, o 06:16 
Offline

Rejestracja: 17 lis 2016, o 16:52
Posty: 74
Województwo: Zachodniopomorskie
Lokalizacja: Police, woj. zachodniopomorskie
Znalazłem tematy zmiany sterowanej elektronicznie pompy wtryskowej na mechaniczną, tzw. TDI-M między innymi tu i tam, ale najpierw chciałbym ten silnik uruchomić jako tdi, a później pomyślę o ewentualnych przeróbkach. Spróbuje powoli ogarnąć okablowanie, zamówiłem kabelek do diagnostyki i zobaczę, co powie sterownik. Na razie silnik leży na przyczepie pod plandeką.
Miałem nadzieję, że ktoś przerabiał już ten temat :)


Na górę
Post: 21 sie 2017, o 11:01 
Offline
Długosz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 7 kwie 2014, o 18:33
Posty: 592
Województwo: Kujawsko-pomorskie
Lokalizacja: Kuj-pom Sępólno Kraj, Wałdowo
Ja robilem właśnie M TDI

_________________
Moje TDI 110km +chip +wtryski 216 = :twisted:
Majster TDI


Na górę
Post: 21 sie 2017, o 13:31 
Offline
Administrator

Rejestracja: 10 gru 2013, o 21:36
Posty: 1670
Województwo: Podlaskie
Lokalizacja: Białystok
Nie trzeba zmieniać całej pompy, wystarczy wymienić pokrywę i "Falę" na mechaniczną.
wmichale - kupiłeś obcięty przód czy tylko graty z przodu "które powinny działać"? Bo jak przód to powinieneś móc go odpalić, nie pamiętam czy TDI miał dodatkową pompę w zbiorniku, jak nie, to odpowietrzyć i odpali "tak jak jest"


Na górę
Post: 21 sie 2017, o 17:06 
Offline

Rejestracja: 17 lis 2016, o 16:52
Posty: 74
Województwo: Zachodniopomorskie
Lokalizacja: Police, woj. zachodniopomorskie
Kupiłem obcięty przód bez pasa przedniego, tak więc kilku części brakuje. Poza tym instalacja ma ślady jakiś przeróbek i w niektórych miejscach jest cięta. Nie chcę zrobić zwarcia, ostrożnie wyciągnę silnik, odtworzę instalację silnika, resztę wyrzucę i zobaczymy - na razie tydzień przerwy, brukarz działa przed halą i nie mogę wyjechać suwnicą.
Zbiornik znajdował się w tej części samochodu, której nie mam, ale z tego co wiem, był tam tylko czujnik poziomu i dostałem go gratis ;)


Na górę
Post: 21 sie 2017, o 21:09 
Offline
Długosz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 7 kwie 2014, o 18:33
Posty: 592
Województwo: Kujawsko-pomorskie
Lokalizacja: Kuj-pom Sępólno Kraj, Wałdowo
Nie ma pompy w zbiorniku tylko nowsze na pompkach PD maja pompy.

_________________
Moje TDI 110km +chip +wtryski 216 = :twisted:
Majster TDI


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl