Samoróbki.pl

Forum o wszelkiego rodzaju "samoróbkach"
Dzisiaj jest 13 gru 2017, o 16:15

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 
Autor Wiadomość
Post: 21 lis 2016, o 22:02 
Offline

Rejestracja: 20 paź 2016, o 10:44
Posty: 40
Województwo: Małopolskie
Witam. Panowie jaki inny rozrusznik niż ori do es 15? Zamocowanie obojętne bo to sobie dorobić, chociaż przystawkę i wieniec mam. Posiadam stary rozrusznik od poloneza, ale jest sens go próbować zakładać?

-- 21 lis 2016, o 22:02 --

Mam miejsce żeby go zamontowac zarówno od silnika jak i od strony skrzyni, tak więc chyba obroty prawo lewo w zależności od tego ulegną Zmianie? Tylko od czego żeby zeby się zgrywaly?


Na górę
Post: 21 lis 2016, o 23:40 
Offline
Administrator

Rejestracja: 10 gru 2013, o 21:36
Posty: 1683
Województwo: Podlaskie
Lokalizacja: Białystok
Zęby muszą się zgrywać (moduł zęba), jak robisz sam mocowanie, nic innego nie jest ważne.


Na górę
Post: 22 lis 2016, o 06:25 
Offline

Rejestracja: 20 paź 2016, o 10:44
Posty: 40
Województwo: Małopolskie
Wiem, to od czego szukać? Może ktoś ma coś sprawdzonego?


Na górę
Post: 22 lis 2016, o 17:25 
Offline
Długosz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 lut 2015, o 08:23
Posty: 306
Województwo: Podkarpackie
Jeżeli obroty nie grają roli dla ciebie to będzie zwykły R5 taki jak występował w ursusach c 328, ale jeżeli zamontujesz go tak jak fabrycznie to będzie kręcił w złą stronę silnikiem bo oryginalnie ten silnik miał rozrusznik R5 tylko lewo obrotowy.


Na górę
Post: 22 lis 2016, o 17:51 
Offline

Rejestracja: 20 paź 2016, o 10:44
Posty: 40
Województwo: Małopolskie
Wiem kolego, właśnie chcę go założyć odwrotnie niż fabryczne mocowanie, z tym ze chciałbym jakiś w miarę tani rozrusznik z dostępem do części.

-- 22 lis 2016, o 17:51 --

Bo posiadam rozrusznik z poloneza taki większy okrągły:) może on spisuje?


Na górę
Post: 23 lis 2016, o 05:07 
Offline
Awatar użytkownika

Rejestracja: 4 sty 2014, o 14:47
Posty: 163
Województwo: Małopolskie
Lokalizacja: Mętków/Żarki
Pasuje z żuka

_________________
Proces trwa.......


Na górę
Post: 23 lis 2016, o 07:08 
Offline

Rejestracja: 20 paź 2016, o 10:44
Posty: 40
Województwo: Małopolskie
Z Zewnątrz wygląda jak od poloneza... Musze sprawdzić ten z poloneza co i jak z jego zebami


Na górę
Post: 16 lut 2017, o 19:37 
Offline

Rejestracja: 20 paź 2016, o 10:44
Posty: 40
Województwo: Małopolskie
Ma ktoś jakiś pomysł? Albo tańszy rozrusznik? Bo 500zl to połowa części mojego remontu...


Na górę
Post: 16 lut 2017, o 19:54 
Offline
Długosz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 lut 2015, o 08:23
Posty: 306
Województwo: Podkarpackie
Słuchaj ja jak bym miał ciągnik na silniku 1hc102 to jeżeli bym nie posiadał rozrusznika to bym nie inwestował w niego. Ten silniczek bardzo dobrze i łatwo uruchamia się z korby, w tym także urok takiego silniczka. Ja do swojego kupiłem rozrusznik za 440 zł tylko dlatego ze to s 320 i uruchomienie jego zazwyczaj kończyło się fiaskiem.


Na górę
Post: 17 lut 2017, o 12:08 
Offline

Rejestracja: 20 paź 2016, o 10:44
Posty: 40
Województwo: Małopolskie
Jednak chciałbym jeszcze rozrusznik bo to by było dopełnienie mojego projektu, a Korba zawsze będzie jako awaryjna na wypadek rozładowania akumulatora :)


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 10 ] 

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl