Samoróbki.pl

Forum o wszelkiego rodzaju "samoróbkach"
Dzisiaj jest 23 paź 2017, o 14:24

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ]  Przejdź na stronę 1 2 Następna
Autor Wiadomość
 Tytuł: Rol-Mac 126p
Post: 10 paź 2017, o 17:09 
Offline

Rejestracja: 9 paź 2017, o 23:49
Posty: 9
Województwo: Łódzkie
Witam wszystkich. Pare lat temu chciałem zrobić mały traktorek do pracy na około 35 arach ziemi . Więc zabrałem sie za zgromadzenie odpowiednich części . Ale z przyczyn osobistych musiałem przerwać .
Na chwilę obecną mam trochę materiałów na ramę głównie jest to ceownik 80x50x8m jest tez most i skrzynia od zuka i 2 opony w całkiem dobrym stanie .
Traktorek ten miał by być napędzany silnikiem od fiata 126p potem szkrzynia od malucha która miala by zaspawany mechanizm roznicowy potem pu osią n skrzynie zuka i za pośrednictwem sprzęgła gumowego połączona z mostem od zuka . Może załącznik w czymś pomoże z góry dziękuję


Załączniki:
IMG_20171010_173040.jpg
IMG_20171010_173040.jpg [ 3.64 MiB | Przejrzano 213 razy ]
Na górę
Post: 10 paź 2017, o 21:53 
Offline

Rejestracja: 9 paź 2017, o 23:49
Posty: 9
Województwo: Łódzkie
Chodzi mi o to po po ktorej stronie dać silnik ze skrzynia by obroty tego zestawu zgadzały się ze skrzynią od zuka by nie wyszlo ze na zestawie bedzie 1a na drugiej skrzyni na jedynce jechać do tyłu


Na górę
Post: 11 paź 2017, o 08:52 
Online

Rejestracja: 13 sty 2014, o 11:39
Posty: 72
Województwo: wybierz
Po prawej patrząc od strony mostu.


Na górę
Post: 11 paź 2017, o 09:08 
Offline

Rejestracja: 9 paź 2017, o 23:49
Posty: 9
Województwo: Łódzkie
Dzięki wielkie


Na górę
Post: 11 paź 2017, o 16:40 
Offline
Długosz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 lut 2015, o 08:23
Posty: 299
Województwo: Podkarpackie
Jeżeli nie masz jeszcze silnika to radzę wybrać jakiś inny np od samochodu przednionapędowego


Na górę
Post: 11 paź 2017, o 20:28 
Offline

Rejestracja: 9 paź 2017, o 23:49
Posty: 9
Województwo: Łódzkie
Dlaczego ??? Silnik już jest ale chciał bym wiedzieć dlaczego taki a nie ten od malucha


Na górę
Post: 12 paź 2017, o 18:17 
Offline
Długosz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 lut 2015, o 08:23
Posty: 299
Województwo: Podkarpackie
Bez urazy nie chce tutaj nikogo obrazić ale jak poskładasz go tak jak na rysunku to nie będzie ten sam miał strasznie szeroki przód i będzie trochę do d.... wyglądał. A jak zamontujesz silnik z przednio napędówki to i masz chłodzenie woda i więcej mocy i przód wąziutki łatwiej zrobić mocowanie i w ogóle. Ale oczywiście to jest moje zdanie. Możesz się nie zgodzić.


Na górę
Post: 12 paź 2017, o 18:52 
Offline

Rejestracja: 9 paź 2017, o 23:49
Posty: 9
Województwo: Łódzkie
No może i tak ale to mi raczej przeszkadzać w pracach polowych nie będzie przeszkadzał . A silnik i skrzynia już czekają na ogledziny i wrazie czego drobny remont


Na górę
Post: 12 paź 2017, o 20:15 
Offline
Długosz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 7 kwie 2014, o 18:33
Posty: 592
Województwo: Kujawsko-pomorskie
Lokalizacja: Kuj-pom Sępólno Kraj, Wałdowo
Jak jeszcze to trzeba wyremontować to szukaj silnika tico oczywiście jak nie chcesz ropy
A ropa jest właśnie do traktorów

_________________
Moje TDI 110km +chip +wtryski 216 = :twisted:
Majster TDI


Na górę
Post: 12 paź 2017, o 20:27 
Offline

Rejestracja: 9 paź 2017, o 23:49
Posty: 9
Województwo: Łódzkie
Remont ma wyglądać w taki sposób ze rozebrać wyczyścić i w ostateczności wymienić to co jest zużyte chodź ten malacz dawca jeździł do końca bo sam miałem okazje nim jechac . Czytając forum wpadłem na taki post viewtopic.php?f=7&t=414 tu kolega ma bardzo fajnie wyprowadzony walek ze skrzyni od malucha . Tylko ze on ma skrzynie z poloneza a ja z zuka czy u mnie tez zda to egzamin ????


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 14 ]  Przejdź na stronę 1 2 Następna

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Baidu [Spider] i 3 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl