Samoróbki.pl

Forum o wszelkiego rodzaju "samoróbkach"
Dzisiaj jest 23 paź 2017, o 14:27

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 300 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 126 27 28 29 30
Autor Wiadomość
Post: 5 paź 2017, o 21:19 
Offline
Długosz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 sie 2014, o 17:13
Posty: 464
Województwo: Małopolskie
Lokalizacja: proszowice
Gerotorowym czy jak to się tam pisze. Danffos o ile pamiętam to MR80

_________________
Albo robię coś porządnie, albo nic nie robię.


Na górę
Post: 5 paź 2017, o 21:31 
Offline

Rejestracja: 22 lut 2014, o 13:23
Posty: 39
Województwo: Lubelskie
Niecałe 20 Nm momenty obrotowego na WOM to za mało.
Zerknij na silniki zębate


Na górę
Post: 5 paź 2017, o 22:27 
Offline
Długosz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 sie 2014, o 17:13
Posty: 464
Województwo: Małopolskie
Lokalizacja: proszowice
A nie czasem 200Nm? Juz ten temat byl poruszany wczesniej w moim temacie. Powiem Wam, ze mam taki silnik jako napęd w innym pojeździe, i jest nie do zatrzymania, wiec z tymi 20Nm to chyba jakas pomylka w internetach. A do zębatego musial bym robic przekladnie, bo za dużo obrotów. A ja tego danffosa tak wcisnalem na styk. Ewentualnie mam jeszcze do wykorzystania silnik tloczkowy od obrotu koparki O&k. A silniki zębate tez mam w domu 3szt.

_________________
Albo robię coś porządnie, albo nic nie robię.


Na górę
Post: 6 paź 2017, o 19:44 
Offline
Długosz

Rejestracja: 21 sty 2014, o 14:59
Posty: 223
Województwo: wybierz
No nie wiem czy ci wystarczy ten silnik np do glebogryzarki mam 160 który napędza przyczepę do drewna i czasem dostaje nieźle w d...

Silnik tłoczkowy od obrotu koparki na pewno będzie mocniejszy tylko czy osiągniesz wymagane obroty wałka?


Na górę
Post: 6 paź 2017, o 22:24 
Offline
Długosz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 sie 2014, o 17:13
Posty: 464
Województwo: Małopolskie
Lokalizacja: proszowice
Jak liczyłem, to przy oleju z trzech sekcji na powrocie będzie zasilany silnik i wtedy mam o ile pamiętam 560obr. Jesli bede uzywal np tylniego tuz, to silnik troche zwolni na czas ruchu siłownika. Ale to mi nie przeszkadza. Zobaczymy jak to będzie w praktyce ;) jak cos będzie nie tak, to będę przerabiał. Silnik tloczkowy jest troche większy, co nie bardzo mi będzie pasować, bo mam bardzo ciasno miedzy prowadnicami zaczepu i glowka mostu. Jeszcze nie wiadomo, czy w przyszlosci mosty nie beda zastosowane od stara, zobaczymy wszystko w praktyce. Aktualnie jestem na etapie uzbrajania zbiorników na olej hydrauliczny, napędowy i nadal wyginania instalacji.

_________________
Albo robię coś porządnie, albo nic nie robię.


Na górę
Post: 7 paź 2017, o 14:08 
Offline
Długosz

Rejestracja: 21 sty 2014, o 14:59
Posty: 223
Województwo: wybierz
Masz dzielnik strumienia na rozdzielaczu bo silnik zatrzyma ci się całkiem na czas ruchu podnośnika przerabiałem to jak kosiarkę hydrauliczna zapoznałem aż w końcu zrobiła się mechaniczna i po problemie.

Tylny most od stara by ci tam pasował różnice przełożeń zniwelował byś srednica opon wtedy by się prezentował i uciąg dużo większy by był.


Na górę
Post: 7 paź 2017, o 19:52 
Offline
Długosz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 sie 2014, o 17:13
Posty: 464
Województwo: Małopolskie
Lokalizacja: proszowice
Pomysle na tym mostem od stara. Wiem, ze do d.. Wygląda na 4 takich samych kolach. Z hydraulika mam tak, ze mam pompę 3 sekcyjna i na podnośnik będzie jedna sekcja, wiec silnik tylko spowolni, bo z 45L podczas podnoszenia będzie dostawał 30L, chociaż tez nie do konca, bo jeszcze dojdzie zwrot oleju z siłownika z komory przeciwnej.

_________________
Albo robię coś porządnie, albo nic nie robię.


Na górę
Post: 8 paź 2017, o 15:01 
Offline
Długosz

Rejestracja: 21 sty 2014, o 14:59
Posty: 223
Województwo: wybierz
Jak już mówimy o silnikach hydro moja pompa ma 32 litry przy 1500 obr o jakich parametrach musiał bym kupić silnik hydro żeby mieć na nim około 540 obr myślę cały czas nad wom nie wiem jaka chłonność pompy a z tabliczki nie wiele odczyta


Załączniki:
IMG_20171008_104119.jpg
IMG_20171008_104119.jpg [ 3.36 MiB | Przejrzano 181 razy ]
Na górę
Post: 8 paź 2017, o 15:07 
Offline
VIP
Awatar użytkownika

Rejestracja: 7 sty 2016, o 10:16
Posty: 733
Województwo: Dolnośląskie
pompa pz-2 25P ma chlonnosc 20cm3/obr.

_________________
Koparka 2015: www.samorobki.pl/viewtopic.php?f=11&t=1651
Traktor 2016: www.samorobki.pl/viewtopic.php?f=6&t=1728
Przyczepa 2017: www.samorobki.pl/viewtopic.php?f=8&t=2337
Trzeba ciąć metal i krzesać iskry, kolejne wyzwania czekają ...


Na górę
Post: 8 paź 2017, o 16:15 
Offline
Długosz

Rejestracja: 21 sty 2014, o 14:59
Posty: 223
Województwo: wybierz
Ok czyli jaki tu silnik zastosować do womu żeby 540 było . Silnik w przyczepie z napędem na 160 ciągnie dobrze ale obroty małe


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 300 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 126 27 28 29 30

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl