Samoróbki.pl

Forum o wszelkiego rodzaju "samoróbkach"
Dzisiaj jest 18 lis 2017, o 20:44

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 377 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 134 35 36 37 38 Następna
Autor Wiadomość
Post: 9 wrz 2017, o 23:08 
Offline
Długosz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 gru 2013, o 22:28
Posty: 1705
Województwo: Kujawsko-pomorskie
Powiem ci że o wiele lepiej


Na górę
Post: 17 wrz 2017, o 19:21 
Offline
Długosz

Rejestracja: 18 lut 2016, o 18:30
Posty: 597
Województwo: Podlaskie
Bawiłem się kablami u siebie i też mam takie napięcie ładowania. Widzę masz bezpieczniki zrobione jak należy. Można zrobić wszystko pod jeden? np. 30 A? lub 40?


Na górę
Post: 17 wrz 2017, o 21:02 
Offline
Długosz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 gru 2013, o 22:28
Posty: 1705
Województwo: Kujawsko-pomorskie
Tak można pod jeden. Ja zrobiłem osobno bo wygodniej mi bylo.


Na górę
Post: 18 wrz 2017, o 18:40 
Offline
Długosz

Rejestracja: 18 lut 2016, o 18:30
Posty: 597
Województwo: Podlaskie
Np. taki jak robią pod car audio? doprowadza prąd do wzmaka i nikt się nie burzy.


Na górę
Post: 18 wrz 2017, o 20:06 
Offline

Rejestracja: 17 sie 2014, o 19:44
Posty: 151
Województwo: Śląskie
Lokalizacja: pawłowice
Mi sie wydaje ze lepiej rozdzielic. Ja miałem wszystko na jednym ostatnio w lampie wpadla kostka i zrobiła zwarcie. Bezpiecznik spaliło i sam zgasl. Teraz rozdzieliłem na 3 bezpieczniki. Zapłon kontrolki, swiatła podstawowe i dodatkowe.


Na górę
Post: 18 wrz 2017, o 20:15 
Offline
Długosz

Rejestracja: 18 lut 2016, o 18:30
Posty: 597
Województwo: Podlaskie
Też dumam, umiejscowić 2 bezpieczniki więcej - światła. żarowe i mieć z głowy.


Na górę
Post: 19 wrz 2017, o 15:50 
Offline
Długosz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 gru 2013, o 22:28
Posty: 1705
Województwo: Kujawsko-pomorskie
Ja mam pod każde światła osobny bezpiecznik. Mówiłem ze jeden można dać do krótkich i długich świateł.


Na górę
Post: 19 wrz 2017, o 19:29 
Offline
Długosz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 18 lut 2015, o 08:23
Posty: 303
Województwo: Podkarpackie
Ja pod wszystko mam osobno.
-Światła długie
-Światła krótkie
-Światłą stop
-Światła pozycyjne
-Kierunkowskazy
-Sygnał dźwiękowy
Jeden duży to jakieś nieporozumienie. Jak dacie np 30A to zanim go przepali to przewody na tym ucierpią.


Na górę
Post: 19 wrz 2017, o 20:11 
Offline
Długosz

Rejestracja: 18 lut 2016, o 18:30
Posty: 597
Województwo: Podlaskie
Racja. Trzeba pomyśleć jak odczują to przewody.


Na górę
Post: 19 wrz 2017, o 21:49 
Offline
Długosz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 10 gru 2013, o 22:28
Posty: 1705
Województwo: Kujawsko-pomorskie
O tym właśnie mowie. U mnie jest chyba 15 bezpieczników


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 377 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 134 35 36 37 38 Następna

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl