Samoróbki.pl

Forum o wszelkiego rodzaju "samoróbkach"
Dzisiaj jest 18 lis 2017, o 20:43

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 124 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 17 8 9 10 1113 Następna
Autor Wiadomość
Post: 5 gru 2016, o 18:49 
Offline

Rejestracja: 14 kwie 2014, o 07:31
Posty: 98
Województwo: Kujawsko-pomorskie
Lokalizacja: Wąbrzeźno
Cytuj:
Z tego co czytam, to ten AEF nie jest z bezpośrednim wtryskiem? Kusi mnie zbudować silnik mTDI
Tak, to zwykły diesel z wtryskiem pośrednim. Tylko że pompa w tym silniku była sterowana elektronicznie, najwiekszy badziew jaki mógł vw zamontować do swoich silników.


Na górę
Post: 5 gru 2016, o 20:08 
Offline
Długosz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 7 kwie 2014, o 18:33
Posty: 603
Województwo: Kujawsko-pomorskie
Lokalizacja: Kuj-pom Sępólno Kraj, Wałdowo
Temat M TDI przerabiałem do sama jeszcze jeszcze do auta nie polecam

_________________
Moje TDI 110km +chip +wtryski 216 = :twisted:
Majster TDI


Na górę
Post: 5 gru 2016, o 21:09 
Offline
Długosz

Rejestracja: 13 gru 2013, o 21:09
Posty: 529
Województwo: Śląskie
Lokalizacja: SKL
W mTDi nie wystarczy tylko zmiana pompy bo to będzie gorsze niż zwykły TD

_________________
Najgorsza z życiowych ról, mieć na ustach uśmiech, a w sercu ból :/


Na górę
Post: 5 gru 2016, o 23:24 
Offline

Rejestracja: 8 lis 2016, o 15:31
Posty: 11
Województwo: Małopolskie
Z mechanicznych pomp,najlepiej nadaje sie ta z kia carnival.mam w swoim traktorku 1.9tdi na takiej pompie.


Na górę
Post: 5 gru 2016, o 23:34 
Offline
Administrator

Rejestracja: 10 gru 2013, o 21:36
Posty: 1677
Województwo: Podlaskie
Lokalizacja: Białystok
IRAS - z tego co czytałerm, to ludzie tylko marudzą, bo liczą na WINCYJ MOCY z mTDI, a ja nie widzę` powodu by było jakoś gorzej jak się zastosuje oryginalną falę a tylko sterowanie przepustnicą mechaniczne.
matisparo - pompę samą w sobie mozna zostawić oryginalną, tylko zmienić sterowanie na mechaniczne.
Iwan - można więcej informacji?


Na górę
Post: 6 gru 2016, o 00:06 
Offline

Rejestracja: 8 lis 2016, o 15:31
Posty: 11
Województwo: Małopolskie
Wczesniej mialem ten silnik w b3,i byl taki problem ze do 120 na godzine wiekszosc aut tak do 100km zostawalo daleko z tylu,ale juz zeby osiagnac wieksza predkosc,byl problem,poniewaz kia kreci sie do nizszych obrotow niz vw.Ale naprawde zwijal asfalt.

-- 6 gru 2016, o 00:06 --

Do traktorka nadaje sie idealnie,poniewaz nie trzeba go wysoko krecic,bo maksymalny moment jest duzo nizej niz na orginalnej pompie.


Na górę
Post: 6 gru 2016, o 06:03 
Offline
Długosz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 7 kwie 2014, o 18:33
Posty: 603
Województwo: Kujawsko-pomorskie
Lokalizacja: Kuj-pom Sępólno Kraj, Wałdowo
Trzeba jeszcze tylko dodać że jest przy tym mega oszczędny w paliwie.

_________________
Moje TDI 110km +chip +wtryski 216 = :twisted:
Majster TDI


Na górę
Post: 6 gru 2016, o 10:42 
Offline

Rejestracja: 8 lis 2016, o 15:31
Posty: 11
Województwo: Małopolskie
W passacie nie spalil mi nigdy wiecej niz 5l na sto.


Na górę
Post: 6 gru 2016, o 11:27 
Offline
Długosz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 7 kwie 2014, o 18:33
Posty: 603
Województwo: Kujawsko-pomorskie
Lokalizacja: Kuj-pom Sępólno Kraj, Wałdowo
O tym właśnie mówie

_________________
Moje TDI 110km +chip +wtryski 216 = :twisted:
Majster TDI


Na górę
Post: 6 gru 2016, o 12:11 
Offline

Rejestracja: 8 lis 2016, o 15:31
Posty: 11
Województwo: Małopolskie
Chcac zalozyc do tdi mechaniczna pompe z vw,trzeba wiedziec,ze zaden z silnikow 1.6 czy 1.9 nie jest na bezposrednim wtrysku i moze miec problem taka pompa z przebiciem wtryskow.z pomp vw najlepiej chodzi w tdi ta z 1.9td.


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 124 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 17 8 9 10 1113 Następna

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl