Samoróbki.pl

Forum o wszelkiego rodzaju "samoróbkach"
Dzisiaj jest 18 lis 2017, o 20:46

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 72 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 14 5 6 7 8 Następna
Autor Wiadomość
Post: 30 sty 2016, o 21:04 
Offline

Rejestracja: 30 sty 2016, o 20:56
Posty: 5
Województwo: Kujawsko-pomorskie
Witam, mam pytanie czy wykonałeś napęd do kosiarki? Chciałbym dokładnie wiedzieć jak go zrobiłeś. Jestem na etapie planowania i doboru podzespołów. W moim przypadku będzie podpięta do miniładowarki, którą też sam zrobiłem na hydraulice 100%
Jeśli chcesz to mogę napisać jakie mam uwagi co do twojego projektu. Mam już jakieś dośwaidczenie więc coś może ciekawego Ci podpowiem :)


Na górę
Post: 30 sty 2016, o 21:40 
Offline
Długosz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 sie 2014, o 17:13
Posty: 476
Województwo: Małopolskie
Lokalizacja: proszowice
Jasne, pisz uwagi, chetnie je przeczytam tym bardziej, ze ja dopiero uczylem się hudrauliki na tym małym ;)
Co do napędu, to jeszcze nie wykonałem, ale planuje zrobić wpięcie szeregowe w strumień oleju do napędu poprzez zawory trójdrogowe tak, aby miec możliwość włączania tym zaworem silniczka zębatego. Na pewno jak będą postępy prac to będę tu pisał. Obecnie mam na tapecie drugi temat: Traktor 4x4 z prawdziwego zdarzenia 82km.

_________________
Albo robię coś porządnie, albo nic nie robię.


Na górę
Post: 4 sie 2016, o 23:05 
Offline
Długosz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 sie 2014, o 17:13
Posty: 476
Województwo: Małopolskie
Lokalizacja: proszowice
Koledzy, prawdopodobnie zimą będę wymieniał mojego Tecumsecha na jakiś mocniejszy silnik, bo 13km przy hydraulice z dwoma silnikami z czego jeden przy agregacie tnącym nie daje rady. Waham się między silnikiem malucha, tico, a charada diesel. Ten ostatni niestety trudno dostępny :( który możecie polecić? Ma być bardzo malutki i jak najbardziej bezawaryjny ;)

_________________
Albo robię coś porządnie, albo nic nie robię.


Na górę
Post: 4 sie 2016, o 23:30 
Offline

Rejestracja: 21 lut 2016, o 14:37
Posty: 122
Województwo: Wielkopolskie
Lokalizacja: Manieczki
A może małą kubote 3 lub 2 cylindrową? Jest bezawaryjna i oszczędna.


Na górę
Post: 5 sie 2016, o 07:23 
Offline
Długosz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 sie 2014, o 17:13
Posty: 476
Województwo: Małopolskie
Lokalizacja: proszowice
Ale chodzi tez o cenę silnika ;)) za malucha, czy tico dam do 300zl a za kubote pewnie minimum 2kzl

_________________
Albo robię coś porządnie, albo nic nie robię.


Na górę
Post: 5 sie 2016, o 08:32 
Offline
Długosz

Rejestracja: 21 sty 2014, o 14:59
Posty: 227
Województwo: wybierz
Maluch spali wiecej niz tico przy dwa razy mniejszej mocy ja silnik tico mam w swoim traktorku 4 rok i nie bylo problemow z nim zawsze pali ladnie.


Na górę
Post: 5 sie 2016, o 11:55 
Offline
Długosz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 sie 2014, o 17:13
Posty: 476
Województwo: Małopolskie
Lokalizacja: proszowice
Darusik, podeślij zdjęcia silnika w samie z wymiarami na PW jak możesz :) dużo jest tam elektroniki by go odpalić? Jakies komputery itp?

_________________
Albo robię coś porządnie, albo nic nie robię.


Na górę
Post: 5 sie 2016, o 17:40 
Offline
Długosz

Rejestracja: 21 sty 2014, o 14:59
Posty: 227
Województwo: wybierz
Elektroniki zadnej nie ma. jest cewka zaplonowa jak i w maluchu z ktorej kabel idzie na rozdzielacz zaplobu a z tamtad na trzy cylindry i to tyle. Troche rozbudowany jest gaznik. Jest duzo podcisnien dlatego ja zamontowalem gaznik malucha i jest ok spala tyle samo a moze i mniej bo ssanie nie jest automatyczne jak w tamtym. Powiem tyle godzine orki pługiem dwuskibowym spali nie duzo wiecej niz litr benzyny maluch na bank drugie tyle zdjecia jutro zrobie

-- 5 sie 2016, o 17:40 --

Zobacz sobie traktorek jawa tico to wlasnie moj sam


Na górę
Post: 5 sie 2016, o 19:14 
Offline
Długosz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 sie 2014, o 17:13
Posty: 476
Województwo: Małopolskie
Lokalizacja: proszowice
Dzięki kolego za info :) zobaczę ten traktorek Twój :)

_________________
Albo robię coś porządnie, albo nic nie robię.


Na górę
Post: 6 lis 2016, o 19:01 
Offline
Długosz

Rejestracja: 21 sty 2014, o 14:59
Posty: 227
Województwo: wybierz
Kolego odprowadzałeś olej przyłączem przecieków przy silniku jazdy czy tylko dwa węże do zasilania dałeś?


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 72 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 14 5 6 7 8 Następna

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 2 gości


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl