Samoróbki.pl

Forum o wszelkiego rodzaju "samoróbkach"
Dzisiaj jest 13 gru 2017, o 16:06

Strefa czasowa UTC+01:00




Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 106 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 17 8 9 10 11 Następna
Autor Wiadomość
Post: 21 sie 2017, o 21:29 
Offline
Długosz

Rejestracja: 13 gru 2013, o 21:09
Posty: 532
Województwo: Śląskie
Lokalizacja: SKL
A nie można wyrzucić tego łączenia między wałem a tym złączem elastycznym ?

_________________
Najgorsza z życiowych ról, mieć na ustach uśmiech, a w sercu ból :/


Na górę
Post: 22 sie 2017, o 12:52 
Offline

Rejestracja: 9 cze 2016, o 23:16
Posty: 98
Województwo: Kujawsko-pomorskie
No nie bardzo bo nie będzie jak śrub włożyć.


Na górę
Post: 22 sie 2017, o 18:40 
Offline
Długosz

Rejestracja: 18 lut 2016, o 18:30
Posty: 597
Województwo: Podlaskie
Wywal ten łącznik co masz. Odkręć flanszę mostu , weź kawałek jakiegoś krążka 25mm i jedź do tokarza. Obsadzi równo i zespawa. Potem ładnie zrobisz 3 gwintowane otwory i 3 większe na łepki śrub. promień śrub ze sprzęgła ładnie odmierzyć i odległość między otworami to 60 stopni. Jeśli słabo wytłumaczyłem to zajrzyj do mojego sama, miałem podobny problem. We flanszy od reduktora tak samo 3 otwory na łepki do śrub. A dlatego po 3 otwory na łepki bo to powinny być krzyżaki. Zaoszczędzisz sporo więcej miejsca , będzie estetyczniej i masywniej. Krążek zapewne znajdziesz z pół gówna więc gwintuj cofając gwintownik o 1/4 co pół obrotu. Z olejem.


Na górę
Post: 22 sie 2017, o 20:25 
Offline
Długosz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 sie 2014, o 17:13
Posty: 478
Województwo: Małopolskie
Lokalizacja: proszowice
Ja tak właśnie mam jak kolega wyżej napisal, możesz podpatrzeć na którejś ze stron jak to u mnie wyglądało. Tylko ja mam sprzęgło nie na 6 a na 8 otworów.

_________________
Albo robię coś porządnie, albo nic nie robię.


Na górę
Post: 24 sie 2017, o 14:17 
Offline

Rejestracja: 9 cze 2016, o 23:16
Posty: 98
Województwo: Kujawsko-pomorskie
Kurde chłopaki, dzięki za świetna radę, ze tez ja na to nie wpadłem :)


Na górę
Post: 4 wrz 2017, o 20:45 
Offline

Rejestracja: 9 cze 2016, o 23:16
Posty: 98
Województwo: Kujawsko-pomorskie
No i teraz pasuje :) jeszcze raz wielkie dzięki chłopaki :)


Załączniki:
IMG_1282.JPG
IMG_1282.JPG [ 1.7 MiB | Przejrzano 522 razy ]
Na górę
Post: 10 wrz 2017, o 12:08 
Offline

Rejestracja: 9 cze 2016, o 23:16
Posty: 98
Województwo: Kujawsko-pomorskie
Witam koledzy, czy ten dzielnik strumienia nada sie do mojej ładowarki? Chodzi mi o to, aby rozdzielał przepływ na hydraulikę i Orbitrol z pompy.


Załączniki:
IMG_1284.PNG
IMG_1284.PNG [ 698.6 KiB | Przejrzano 436 razy ]
Na górę
Post: 10 wrz 2017, o 12:59 
Offline
Długosz

Rejestracja: 18 lut 2016, o 18:30
Posty: 597
Województwo: Podlaskie
Jeśli to 50/50 , orbitrol będzie np. o zapotrzebowaniu 10l, a wydajność pompy to np. 30 l. To strata będzie 5l. To by było logiczne. Nie jestem pewien czy tak można, ale pompa od wspomagania może się przydać. Jeśli to odpada, to bym pomyślał na oddzielną pompą do skrętu. Podaj jakie masz już rzeczy do hydrauliki bo jakby się bierzesz za to od tyłu.


Na górę
Post: 10 wrz 2017, o 13:27 
Offline
Długosz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 21 sie 2014, o 17:13
Posty: 478
Województwo: Małopolskie
Lokalizacja: proszowice
A to jakiś podwójny dzielnik? W każdym razie dzielnik strumienia można regulować sprężyną, jezeli jest bez regulacji śrubami do tego przeznaczonymi, to możesz wyregulować wkładając miększa, lub twardsza sprężynę. Ja tak zrobiłem u mnie. Z tym, ze nie wiem jakie proporcje wyszły, ale zadanie spełnia. Ja rozdzielalem na orbitrol i wyjścia hydrauliki i działa wzorowo, tak ze możesz tak zrobić z powodzeniem.

_________________
Albo robię coś porządnie, albo nic nie robię.


Na górę
Post: 10 wrz 2017, o 13:50 
Offline
Długosz
Awatar użytkownika

Rejestracja: 7 kwie 2014, o 18:33
Posty: 609
Województwo: Kujawsko-pomorskie
Lokalizacja: Kuj-pom Sępólno Kraj, Wałdowo
A ja walczyłem z tymi dzielnikami i w cholere z tym ,podłaczyłem tak z pompy na rozrdzielacz i z powrotu z rozdzielacza na orbitrol i jest ok bez strat tak jak na dzielniku

_________________
Moje TDI 110km +chip +wtryski 216 = :twisted:
Majster TDI


Na górę
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Nowy temat  Odpowiedz w temacie  [ Posty: 106 ]  Przejdź na stronę Poprzednia 17 8 9 10 11 Następna

Strefa czasowa UTC+01:00


Kto jest online

Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość


Nie możesz tworzyć nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Przejdź do:  
cron
Technologię dostarcza phpBB® Forum Software © phpBB Limited
Polski pakiet językowy dostarcza phpBB.pl